Kennel De Mansió Verd

 

Kennelnaam

De Mansió Verd is Valenciaans voor ‘Van het Groene Huis’ en verwijst naar het prachtige groengebied aan de rand van Amsterdam, waar de De Mansió Verd-kennel haar oorsprong heeft.

 

Oorsprong

Sinds mijn prille jeugd ben ik opgegroeid met honden.  Na een Boxer, kregen we Dobermann Pinchers en na een tussenpose zonder hond, kwam er een Briard in huis. Tijdens een lange zoektocht naar een ras dat bij mijn Briard en mij paste, maakte ik kennis met de Spaanse Waterhond. Ik was meteen verkocht en sinds 2003 heb ik Spaanse Waterhonden.

 

Mijn belangstelling is altijd uitgegaan naar trainen van honden en nog steeds vind ik werken met mijn honden een van de leukste en meest ontspannende bezigheden.

 

Daarnaast zijn er echter nieuwe interesses bijgekomen: zo ben ik gehoorzaamheidsles  gaan geven op een hondenschool en in 2007 rondde ik mijn opleiding af tot kynologisch instructeur en honden gedragstherapeut/begeleider. Sinds een paar jaar geef ik in de zomermaanden waterwerk workshops voor honden.

 

In 2005 zag het eerste door mij gefokte nestje Spaanse Waterhonden het levenslicht.  Dit was zo’n geweldige en boeiende ervaring dat ik daarna op bescheiden schaal verder ben gaan fokken.

 

De Mansió Verd is aangesloten bij de Perrovrienden in Nederland, de Perro de Agua Español Club België en de Nederlandsche Briard Club.